Happala-Kappala, dínom-dánom, Hakkinen-Raikönnen, uccu neki, csuhajja - avagy egy fél év Finnországban

2012. február 14., kedd

Szaunázás és az alkohol

A minap utána néztem, hogy tulajdonképpen az okos emberek szerint hogy is kéne normálisan szaunázni és pár hasznos  hasznos háttérinformációt is találtam. Miután itt bevett szokás, hogy a Finnek és a cserediákok szaunában söröznek, mert így a legolcsóbb ár/érték arányban, gondoltam megosztom a nagyérdeművel.

"A szaunázás előtt és alatt, az alkoholos italok fogyasztásának komoly egészségkárosító hatása lehet, emiatt kerülendő. A szaunázás során a szervezetbe jutott alkohol, megnöveli a hirtelen bekövetkező vérnyomásesés (amely akár ájulással is járhat) és a szívritmuszavarok, valamint a szervezet túlmelegedésének (hipertermia) valószínűségét is.
Finnországban végzett felmérések alapján, a szaunázással valamilyen módon összefüggésbe hozható szív eredetű hirtelen halálok mintegy 80 százalékában ki lehetett mutatni, hogy az áldozatok alkoholosan befolyásoltak voltak a fatális esemény bekövetkeztekor.
Ezen túlmenően az alkoholos befolyásoltság, jelentősen megnöveli a szaunában bekövetkező balesetek, így például az égési sérülések valószínűségét."

Különösen az utolsó mondat vicces :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése