Happala-Kappala, dínom-dánom, Hakkinen-Raikönnen, uccu neki, csuhajja - avagy egy fél év Finnországban

2012. január 14., szombat

Egy kis szocializálódás II.

A mai nap meglehetősen jól sikerült. Délelőtt ez még annyira nem látszódott, elkezdtem főzni, majd a serpenyő magától lecsúszott a főzőlapról a fél ebéddel, beborítva olajjal a konyhát. Így kénytelenek voltunk takarítani :) A lényeg, hogy végül az ebéd is jól sikerült és a kecó is tiszta lett, sőt még mostunk is, úgy gondoltam, hogy ez mind, akár egyenként is, remek indok arra, hogy ledöfjem végre Dezsőt, az ananászt, így végül ez is megtörtént. Az ebéd amúgy a jól bevált kapros húsos recept volt, ami azért sajnos annyira nem lett jó, mint otthon. Ugyanis itt a boltban minden zöldség plasztik, tökéletes színek, tökéletes formák, tökéletes plasztiktündéreknek, tökéletes műkajákhoz. Így egy tisztességes, jóízű  paradicsomos-paprikás alapot készíteni missön impásszíbile, ennek ellenére végre ettünk valami olyat, ami végre tömített is :) és még holnapra is maradt.

Nézzed mán ez meg hogy került a kezembe, hö?

Szomszéd ébredezik.
Teregetés
Kaja után leléptünk Alexszal egy kis sétára a tóhoz, eleinte kicsit bizalmatlanul mentünk a jégre, de aztán egész sokat haladtunk rajta  mindenféle para nélkül. A parton mindenhol ilyen kis weekend házak vannak, bár most üresen állnak, azért nem szívesen mászkál át az ember a telkeken, a tó viszont szabad préda. Már egészen benn jártunk a dzsungelben, amikor hívott András, hogy Andinál palacsintázás van, amiről ugyan tudtunk, de napközben annyira nem volt róla szó, hogy nem voltunk benne biztosak, hogy lesz-e. Végülis egy röpke 1,5 órás késéssel megérkeztünk, cserébe egy fél liter pálinkával. Voltunk vagy 10-en, szlovák, cseh, kanadai, portugál, belga. Mindenkinél volt egy kis kontyalávaló, a palacsinta is nagyon adta, úgyhogy jól el voltunk, majd Gábor, a szlovák és a cseh srác szorgalmazta, hogy érjük még el az esti szaunát egy tömbbel arrébb, úgyhogy gyorsan felpattantunk is mentünk izzadni. Szerk: gyorsan - értsd n10-kor.

Moonwalk.
A szauna az F tömbben épphogy csak meleg volt, 50-60 fok körül volt a hőmérséklet, de jó kis multikulti szocializálódásra volt lehetőség megint. Voltak ausztrálok, egy horvát srác, pár kolbászlóbáló iráni/pakisztáni/indiai, egy originál francia néger srác, talán Kamerunból, na meg persze mi, Közép-Európából.  Természetesen mentek a mindenféle öltözős poénok meg persze pár érdekesebb dolog is, a hó kint pedig egyszerűen fantasztikusan jó volt ma, így -8-ban nem tapad annyira, olyan, mint egy kis üdítő zuhany :). Volt pár sztereotípia is a francia lányokkal kapcsolatban, de ezt inkább hanyagoljuk most. Holnap vasárnap, lehet, hogy elzúzunk valahova túrázni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése