Happala-Kappala, dínom-dánom, Hakkinen-Raikönnen, uccu neki, csuhajja - avagy egy fél év Finnországban

2012. március 6., kedd

Gyémántpor

Igen az volt, most már emlékszem :)
Szóval volt még az a szép kristályosan csillogós élmény a tavon még februárban, pont most találtam az indexen egy cikket, amiben említve van.

" A jégkristályok leginkább a magasan lévő felhőkben fordulnak elő, de nagyobb hidegben a felszín közelében is kialakulhatnak: ezt nevezik gyémántpor jelenségnek."

http://index.hu/tudomany/kornyezet/2012/03/06/napkutya_ugatott_magyarorszag_egen/

Kis emlékeztetőül:


A vizsgákat tekintve 3/2, ezt is megírtam. Nem mondom, hogy egyszerű volt, a 6 kérdéssel gyakorlatilag teljesen lefedték az anyagot, így kábé mindent le kellett írni. 8 A4-es oldalt írtam és ezzel nem voltam egyedül. Tudtam volna még ezt-azt, de több, mint 2 óra után úgy döntöttem, hogy ennyi elég is lesz. Agyilag kiégtem. Na már csak egy van pénteken, az elég húzós lesz a tempó meg zúzós addig, de csak sikerül. Ha mindhárom megvan, akkor a 21-ből 10 kredit teljesítve :) a maradék 11 meg gyakorlatilag meg lesz simán.

Na de mindegy, az esti terv, hogy 10-re kiérek a tópartra, hajnali 2-ig maradok, akármi van, majd hazagyalogolok, mert nincs busz, ez kb. 1,5-2 óra onnan és remélem most sikerül is eltalálni a megfelelő útvonalat :) majd holnap reggel 9-kor ébredés és tanulás péntekre

Oké, ugyanezt majd holnap, mert most nem adja az előrejelzés.

Amúgy itt lehet tájékozódni:

http://www.gi.alaska.edu/AuroraForecast/Europe/2012/03/07
http://aurora.fmi.fi/public_service/
http://spaceweather.com/

Aztán mindenki szűrje le, hogy mennyi az esély :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése