Happala-Kappala, dínom-dánom, Hakkinen-Raikönnen, uccu neki, csuhajja - avagy egy fél év Finnországban

2012. március 13., kedd

Vaara! High Voltage!

Tegnap napközben végre rendet raktam a szobámban, a vizsgahét meg a mozgalmas hétvége alatt igencsak felgyűlt a szennyes meg ez-az. Végre megjavították a szárítót, így 2 hónap óta először nem kellett teregetnem. Azért megszokásból kilógattam a ruhákat a szobába, hogy ne legyen olyan üres. Anának új szobatársa van, Chiara Olaszországból, nagyon jól kijönnek egymással (két mediterrán leányzó...) és mivel a lány jófej is érlelődött a gondolat, hogy ő lehetne az 5. ember Lappföldre. Igen, mert akiknek eddig mondtuk mind félrebeszéltek meg ahamajdjövök, de egy igen/nem-et egyikből sem tudtunk kihámozni, így mondtam Andrásnak, hogy nehogy már másokra várjunk, majd megoldják, ha akarnak jönni, egy hónapja mondjuk nekik, hogy megyünk. Úgyhogy este átmentünk Anához meg Chiarához, akinek épp születésnapja volt és elmondtuk neki, hogy ez bizony nem hotelben alvós bevásárlókörút lesz, de mindezek ellenére boldogan mondott igent, így azt hiszem a legjobban alakult a csapat.

Egyelőre a menetrend úgy néz ki, hogy Rovaniemiig vonat, utána bérlünk egy autót, mert a busz majdhogynem drágább lenne + semmi szabadságunk nem adódna. Autóval megyünk Inariba, ott 4 éjszakát foglaltam már. Egyik nap elugrunk a rénszarvasfarmra, másik nap a Jeges-tengerhez Norvégiába, egy napra pedig egy 14 kmes kis túrát tervezünk a Lemenjoki Nemzeti Parkba, ott aludnánk egy éjjelt a semmi közepén, elvileg vannak ilyen ingyenes cottage-ok az erdőben.

Finnországi túrautak itt:

http://www.retkikartta.fi/retkikartta.php?lang=en&id=868

Közben Tallinnt is szervezem Brammal ezerrel, a hajójegyek már megvannak, sikerült kb. legolcsóbban foglalni, így március 30. péntektől április 1. vasárnapig Tallinnban leszünk, előtte még alszunk egyet Helsinkiben remélhetőleg, megnézzük Hämeenlinna várát odafelé, vasárnap meg Helsinkit. A tallinni couch már megvan, egy családnál fogunk lakni, van vagy 100 pozitív visszajelzésük, az anyuka tanár és ahogy olvasgattam még reggeli kakaót is készít az arra vetődő utazóknak, úgyhogy 2 estéig megint gyerekek leszünk azt hiszem :)

Ja és hogy miért ez a veszély? Bram ugye villamosmérnök, most írja a szakdolgozatát és baromi sok szigetelőt mér meg vizsgál, így van kulcsa a Nagyfeszültségű laborhoz. Itt tölti a fél életét manapság, reggel 7-től hajnalig, mert rengeteg minta, rengeteg mérése van. Úgyhogy tegnap este csatlakoztam hozzá, miközben méregetett kerestük a helsinkii szállásokat.

Nem kicsi.

Bram játszótere, elég kúl :)

Valójában "csak" ezekkel dolgozik, meghalni ettől is meglehet :)

Wuhuu CS tervezés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése