Happala-Kappala, dínom-dánom, Hakkinen-Raikönnen, uccu neki, csuhajja - avagy egy fél év Finnországban

2012. január 5., csütörtök

Like

Van most egy ora szabadidom, igy irok kicsit innen bentrol az egyetemrol. Persze ekezet nelkul es felcserelt zy-al, uh. elore bocsi, annak, aki el akarja olvasni.
Tegnap beigazolodott a naprol-napra novekvo gyanum, miszerint elkepzelheto, hogy a 3. lako megsem koltozott ki, csak hazament nyaralni. Hat igen, tegnap megjott, en meg nem tudom milyen, mert bulizni voltam, Alex hamarabb lelepett es o talalkozott vele. Egy nyugis finn, uh. mindenfele szempontbol szerencsenk van, egyelore igy gondolom. Egyreszt nem olt meg minket ejszaaka, mert megettuk a kajajanak egy reszet es kitakaritottuk a hutot, masreszt, mert nem lesz hangos party arc. Egyebkent meg koszonhet nekem egy vacsi uj felmoso vodrot felmosoval egyutt, amit tegnap kukaztam. Kosz a tippet az erasmusos haveroktol, azert fel szemmel mindig erdemes rapillantani a kukatarolora, mert a kiikoltozo diakok nem tudnak mit csinalni a hazi eszkozokkel, igy egyszeruen kidobjak oket, nekunk ez meg sulyos eurokba kerulne. Lehet, hogy ez kicsit magyar, de igy legalabb egyel tobb sort tudtam inni tegnap este :):). Ana egyebkent talalt egy takarot is a kukaban, de azert ennyire mar azert megsem....

Ategnapi buli nagyon jo volt, elmentunk egy helyi panel kocsmaba, ahol biliardoztunk mag volt oriasi karaoke es a sok uj arc. a sor es a cider 4-4,5 euro korul van, a sor nem a legjobb, igy en egy cidert ittam, ami viszont eleg jo volt. Jot biliardoztunk, kozben megismertem par uj arcot, pl. egy finn lanyt, aki 5 eve spanyolorszagban el es most ide jott erasmussal de valojaban irnek nez ki :). Beszelgettem csomot Fabiannal, a nemet arccal, telejsen jo fej, uh. kicsit csokkentette az eredendo ellenszenvemet a nemetekkel kapcsolatban, bar lehet, hogy azert,  mert kelet-nemet. Ivyval hulyultunk egy sort, Andrast es alexot agitaltuk, hogy tegyen szert egy kis nemzetkozi afferra, Alex hazament, Andras meg vegul egy kedves francia lannyal beszelgetett, akivel (Matild) es a baratnojevel Camilleal egyutt ebedeltunk. Nagyon vicces volt, mert Ivy folyamatosan kerdezgette, hogy szerintem melyik lany szep, mert o nem tudja eldonteni. Meselt arrol, hogy az europai emberek kozul egyszeruen nem tudja, hogy ki szep es ki nem. Mar kezdett keso lenni, Ivy is lelepett, Ana karaokezott Junnel en meg odacsapodtam egy asztalhoz, ahol megismertem egy torok sracot, egy eszt es egy finn lanyt es az egyik finn sracot valamint ott volt meg Vittorio, az olasz srac, akit mar ismertem korabbrol, igy eleg jot beszelögettunk, kb. n1-ig. Kaptam eszt folkmetalt meg megbeszeltem a finnekkel, hogy az Ensiferum mekkora jo :) Kerdezgettem a stoppolasrol is, de teljesen csodalkoztak rajtam, szerintem kicsit orultnek tarthatnak emiatt meg a repules miatt :) az eszt lany szerint meg a sieles is veszelyes, de o ki akarja probalni a sifutast, uh majd megprobalom megbeszelni vele, hogy mira jutott.
LABJEGYZET: A sieles pedig ugye nem is veszelyes, csak ha eszetlenul toljak es GPS-el max sebesseget tesztelnek az orult magyarok ugyebar :)
Talalkoztunk meg egy magyar lannyal is, aki Szegedrol van, hazafele pedig a maradaek emberrel setaltunk, kozben volt kis hogolyozas, ami a finnek szerint gyerekes, Ana meg mi elegge elveztuk. Andrassal meg vacsoraztunk egyet 1 korul, mert jo itt a kaja, csak tul egeszseges, semmi zsir meg olaj meg rendes hus, tiszta okobionyultap, uh elegge konnyen megehezem.

Most eloadasok vannak epp a kolunbozo (basszus nem jut eszembe magyarul) ooo tanszekektol! Talaltam egy par targyat, ami tok erdekes, uh most komoly problemaim vannak, hogy mennyit tanuljak, mennire b*llsh*t targyakat vegyek fel vagy mennyire inkabb szakmaba vago de munkasabbakat. 30-35 kreditet siman tudnek, de ugye 21-et kell teljesiteni, uh nem biztos, hogy megeri. Na megyek is, Andras nemsokara vegez aztan meg amig vilagos van (max egy ora) gyorsan probalok par fotot csinalni.

UI: Nemsokara lajkolhattok arctaron, mert muszaj lesz regelnem, itt mindenki tolja, kulonosen az azsiaiak, akik csinalnak fotot az ebedrol, meg az ures tanyerrol es mar osztjak is meg (otthon anzuval vagz nem tudom :) ), de lenyegeben minden info ott van. Juoni-val beszeltem tegnap, hogz felesleges erolkodni az antiarctarral, o sem szereti, de elengedhetetlen mar szinte...

UI2: Ja meg kozben tesztelem a nyilvanos fogast, uh. ha nem irok tobbet, akkor elloptak a kabatom es megfagytam a hazafele uton vagy megvett egy tamperei verrenszarvas.

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    A kukázástől nem kell félni, elvégre nem a kukából szeded ki hanem mellőle. Azért takaró nekem se kéne onnan... :)
    A stoppolásról még elfelejtettem mondani, hogy Dániában például tilos stoppolni, úgyhogy ennek nézzetek utána mielőtt belevágtok a nagy utazásba.
    Gondoltam, hogy lassan te is fenn leszel. Nekem is voltak ellenérzések,de egy csomó fényképet csak így kapsz meg, ráadásul a többi erasmusossal így lehet a legkönnyebben kapcsolatban maradni.
    Dóri

    VálaszTörlés